Welcome, Guest. Please login or register.
Login with username, password and session length


Need help or want to talk to other developers? Join the VirtueMart Chat! Read more...

  Advanced search

247031 Posts in 67504 Topics- by 258313 Members - Latest Member: Matej.iStraxx
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 29   Go Down
Print
Author Topic: USPS v5 - Bundled and Unbundled shipping  (Read 366944 times)
lowmips
Global Moderator
Hero Member
*
Posts: 1134


WWW
« Reply #30 on: February 23, 2009, 18:53:29 pm »

Updates 2009/02/23:
- download version vm_usps_v5.1.zip
- renamed "Flat Rate Box" to "Regular Flat Rate Box"
- added "Small Flat Rate Box"
Logged

Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)
PieceTimeLady
Newbie
*
Posts: 2


« Reply #31 on: February 27, 2009, 01:58:42 am »

Thank you so much for this upgrade - we do all of our shipping through the post office so you can understand our frustration when version 3 kept acting up.  Thank you.

Something interesting has started happening that I can't quite figure out.  The only services we want available are express, priority, and parcel post.  However, it does not seem that the quote for parcel post is accurate.  It seems to be quite a bit more expensive than it should be.  Any ideas?
Logged
lowmips
Global Moderator
Hero Member
*
Posts: 1134


WWW
« Reply #32 on: February 27, 2009, 03:18:51 am »

How bad off is it?
Can you give an example of weight, source/dest zip, pickup type, quoted price and actual price when shipped?
Logged

Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)
PieceTimeLady
Newbie
*
Posts: 2


« Reply #33 on: February 28, 2009, 06:28:37 am »

A common order for us is one package weighing 1.75 pounds shipped within our state.  When I ran a test order like this one the module returned Express Mail at 13.70, Priority Mail at 5.45, and Parcel Post at 7.73.  Priority Mail and Parcel Post generally do not differ by more than 50 cents which is why it caught my attention.  I checked the same package weight and zip codes on the post office website - Parcel Post should be 5.45.  For the short term, I've just unchecked parcel post as an option but it would be nice to offer it.   Thanks for your help.
Logged
lowmips
Global Moderator
Hero Member
*
Posts: 1134


WWW
« Reply #34 on: February 28, 2009, 15:00:09 pm »

That doesn't sound like a bug in the module itself.  You may want to contact USPS support with the information you have given here and ask why the web API is returning such different results.

-Reggie
Logged

Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)
ariban99
Newbie
*
Posts: 5


« Reply #35 on: April 07, 2009, 03:43:47 am »

Hi, I am new to virtuemart.  I selected 3 shipping options, express mail, priority mail and first class mail.  however now its only showing priority and express mail and it doesnt show first class mail.  this only happenes with local US shipments.
This problem first started when i added fedex shipping as well, after that i have this problem.  there is some conflict with USPS and fedex.
would module v5 fix this?  if not can you help me with this?
i am using usps module 4
i am running joomla 1.5 and virtuemart 1.1.2
my website is nonichaihealth.com
thank you
Logged
lowmips
Global Moderator
Hero Member
*
Posts: 1134


WWW
« Reply #36 on: April 07, 2009, 14:05:14 pm »

ariban99:
Try putting your shop in debug mode, and see what the XML request and reply return.  It may be that first class mail simply is not being returned as an option from the USPS server.

-Reggie
Logged

Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)
kitesurfa
Newbie
*
Posts: 15


« Reply #37 on: May 23, 2009, 09:08:59 am »

Hey Folks

I wanted to tell you all how impressed I am with the help I received from Reggie. I needed something like this for the store I am building and would of liked to install the module but I just didn't have the time or expertize. I emailed Reggie, he got straight back to me and was really helpful!

He emailed me each step of the way and told me how long it would take, he set up UPSv2 and debugged it and made it all work, he set up my USPS module and he did it all in 2 hours and charged me a really competitive rate.

He was super helpful and I highly recommend his services!

Thanks Reggie!
Logged
MAD King
Jr. Member
**
Posts: 93


« Reply #38 on: June 14, 2009, 00:43:41 am »

There is a error in the ps_shipping.php

If you try to add a new shipper and save it, only the first letter is saving.

To solve this problem:

Quote
Go to: administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_shipping.php
change the WRONG line 113 and 138 ($fields = array( 'shipping_carrier_name' => vmGet($d["shipping_carrier_name"]),) with this line:
$fields = array( 'shipping_carrier_name' => vmGet($d, 'shipping_carrier_name'),

Thanx to Massimo from http://forum.vmitalia.net/

PS: May you can update your package?
Logged
official
Newbie
*
Posts: 26


« Reply #39 on: June 14, 2009, 04:30:31 am »

When I get to the shipping module of cart, I get the following error:

500 - JDatabaseMySQL::query: 1146 - Table 'off0821305281858.jos_vm_product_restrictions' doesn't exist SQL=SELECT * FROM `jos_vm_product_restrictions` WHERE `product_id`=1

You may not be able to visit this page because of:

   1. an out-of-date bookmark/favourite
   2. a search engine that has an out-of-date listing for this site
   3. a mistyped address
   4. you have no access to this page
   5. The requested resource was not found.
   6. An error has occurred while processing your request.

Please try one of the following pages:

    * Home Page

If difficulties persist, please contact the System Administrator of this site.

JDatabaseMySQL::query: 1146 - Table 'off0821305281858.jos_vm_product_restrictions' doesn't exist SQL=SELECT * FROM `jos_vm_product_restrictions` WHERE `product_id`=1

Can anyone help???
Logged
lowmips
Global Moderator
Hero Member
*
Posts: 1134


WWW
« Reply #40 on: June 14, 2009, 07:06:47 am »

There is a error in the ps_shipping.php

If you try to add a new shipper and save it, only the first letter is saving.

To solve this problem:

Quote
Go to: administrator/components/com_virtuemart/classes/ps_shipping.php
change the WRONG line 113 and 138 ($fields = array( 'shipping_carrier_name' => vmGet($d["shipping_carrier_name"]),) with this line:
$fields = array( 'shipping_carrier_name' => vmGet($d, 'shipping_carrier_name'),

Thanx to Massimo from http://forum.vmitalia.net/

PS: May you can update your package?

Hi,
Did you post to the right thread? The ps_shipping.php file is not touched in my "hack".

-Reggie
Logged

Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)
lowmips
Global Moderator
Hero Member
*
Posts: 1134


WWW
« Reply #41 on: June 14, 2009, 07:08:42 am »

When I get to the shipping module of cart, I get the following error:

500 - JDatabaseMySQL::query: 1146 - Table 'off0821305281858.jos_vm_product_restrictions' doesn't exist SQL=SELECT * FROM `jos_vm_product_restrictions` WHERE `product_id`=1

You may not be able to visit this page because of:

   1. an out-of-date bookmark/favourite
   2. a search engine that has an out-of-date listing for this site
   3. a mistyped address
   4. you have no access to this page
   5. The requested resource was not found.
   6. An error has occurred while processing your request.

Please try one of the following pages:

    * Home Page

If difficulties persist, please contact the System Administrator of this site.

JDatabaseMySQL::query: 1146 - Table 'off0821305281858.jos_vm_product_restrictions' doesn't exist SQL=SELECT * FROM `jos_vm_product_restrictions` WHERE `product_id`=1

Can anyone help???

Hi,
Shipping restrictions is a part of my UPSv2 mod, not the USPSv5 mod.  I'm assuming you are using both.  Be sure you've run all the necessary UPSv2 SQL to update your database.

-Reggie
Logged

Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)
official
Newbie
*
Posts: 26


« Reply #42 on: June 15, 2009, 17:13:22 pm »

I installed the UPS module but do not have it turned on. 
Logged
lowmips
Global Moderator
Hero Member
*
Posts: 1134


WWW
« Reply #43 on: June 15, 2009, 17:25:37 pm »

Hi,
Did you make sure you updated the necessary tables for the UPSv2 install? This appears to me to be the issue.  Even though you have the module turned off, some of the files modified are loaded when using the back end administrator web page.  This will cause the errors you are seeing.

-Reggie
Logged

Visit my website at www.lowmips.com
View my newsletters Here (sign up for newsletters on the front page of my website)
official
Newbie
*
Posts: 26


« Reply #44 on: June 15, 2009, 17:30:32 pm »

How do I run it???
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 29   Go Up
Print
Jump to: